صادرات برنج عنبر بو اصل خوزستان

صادرات برنج عنبربو اصل خوزستان

صادرات برنج عنبربو اصل خوزستان

صادرات برنج عنبربو اصل خوزستان یکی از تجارت‌های پرسود امروزی به شمار می‌رود. برنج عنبربو اصل خوزستان عطر و طعم بسیار خوبی دارد و علاوه بر این قیمت بسیار پایین‌تری نسبت به برنج شمالی دارد به همین دلیل یک کالای درخور برای صادرات به کشورهای دیگر به شمار می‌آید. صادرات برنج عنبربو اصل خوزستان رونق خوبی دارد. برنج عنبربو اصل خوزستان برنجی دانه ریز و توپر است، مزه‌ی لذیذی دارد و عطر و بوی آن اشتها برانگیز است. علاوه بر این برخلاف دیگر برنج‌های داخلی و خارجی بسیار زودهضم و سبک است که این مزیت باعث شده برنج عنبربو تبدیل به انتخاب اول بسیاری از افراد در داخل و خارج از کشور گردد.

همچنین این برنج طبع گرمی دارد و برای افرادی که از سردی مزاج رنج می‌برند توصیه می‌گردد. برنج عنبربو فواید دارویی زیادی دارد و مصرف روزانه‌ی آن در درمان برخی بیماری‌ها موثر است. این برنج را می‌توان به سه شیوه‌ی متداول کته، دم کردن و آبکش مصرف نمود و از فواید بالای آن برخوردار گشت. در این مطلب با برنج عنبربوی اصل بیشتر آشنا خواهید شد.

مزایای مصرف برنج عنبربو اصل خوزستان

برنج عنبربو برخلاف برنج شمالی طعم گرمی دارد و برای افرادی که استفاده از غذاهای گرم را ترجیح می‌دهند مناسب‌تر است. این برنج در شالیزارهای جنوب کشور بدون استفاده از سموم و کودهای شیمیایی کشت می‌شود و از این لحاظ مضرات برنج‌های دیگر را ندارد و مصرف آن هیچ ضرری برای بدن انسان ندارد. برنج عنبربو سرشار از املاح و ویتامین‌های مفید است و مصرف روزانه‌ی آن فواید زیادی به همراه دارد. از جمله اینکه ویتامین بی و ای موجود در این برنج برای حفظ تندرستی و تقویت سیستم ایمنی موثر است. از جمله امتیازهای این نوع برنج نسبت به سایر برنج‌های ایرانی و خارجی زمان کوتاه پخت آن است.

همچنین عطر و طعم عالی این برنج سبب محبوبیت و تقاضای بالای آن شده است. مصرف برنج عنبربو به‌صورت روزانه فواید دارویی فراوانی دارد. از جمله اینکه سبب کاهش فشار خون می‌شود، سبک است و به راحتی هضم می‌شود و در صورت مصرف آن در شب خوابتان را مختل نمی‌کند، از تحریکات روده و معده می‌کاهد، برای درمان سوء تغذیه‌های شدید توصیه‌می‌گردد، بسیار خوش قیمت است و نسبت به کیفیتش بهای مناسبی دارد، برای کشت آب کمتری نیاز دارد و… .

صادرات برنج عنبربو اصل خوزستان

معایب مصرف برنج عنبربو

با اینکه برنج عنبربو جزو برنج‌های درجه یک به شمار می‌آید و مصرف آن مزایای فراوانی برایتان خواهد داشت؛ اما لازم است به چند مورد از معایب این برنج نیز اشاره کنیم تا با دقت بیشتری خرید خود را انجام دهید. از جمله معایبی که می‌توان برای این برنج برشمرد این است که به‌علت شور بودن آب منطقه‌ی خوزستان کشت این برنج در این منطقه با مشکلاتی مواجه است.
نکته‌ی منفی دیگر این برنج این است که به‌علت ریزدانه‌و کوتاه‌بودن به‌هیچ عنوان گزینه‌ی درخوری برای مجالس و مراسم‌های مهم نیست و نکته‌ی آخری که ذکر آن الزامی است این است که شیوه‌ی پخت این نوع برنج کمی متفاوت و پیچیده‌است و با چندین بار تجربه‌ی پخت دستور پخت صحیح را خواهید یافت.

چگونگی پخت برنج عنبربو اصل خوستان

برنج عنبربو با وجود داشتن عطر و طعم فوق‌العاده شیوه‌ی پخت چالشی‌ای دارد. اگر تجربه‌ی پختن این گونه از برنج ایرانی را ندارید به‌نکاتی که در ادامه می‌آوریم دقت کنید؛ زیرا بدون دانستن فوت و فن آن در دفعات اولی که این برنج را پخت می‌کنید نتیجه‌ی مطلوبی نخواهید گرفت. برنج عنبربو نیز مثل سایر برنج‌ها به هر سه شیوه‌ی مرسوم کته، دم کردن و آبکش کردن قابل پخت است. در این جا دو روش کته و آبکش کردن را شرح می‌دهیم:

نحوه‌ی صحیح کته کردن برنج عنبربو

در اولین مرحله بایستی برنج را به مدت یک ساعت در آب و نمک قرار دهید تا خیس شود. سپس برنج را شسته‌و با آب، نمک و روغن کافی روی شعله‌ی گاز قرار می‌دهیم. ابتدا شعله را زیاد کنید تا آب برنج جوش بیاید سپس شعله را کم کنید و کف روی برنج را بردارید. در مرحله‌ی بعدی برنج را در وسط قابلمه جمع کرده‌و چند سوراخ در اطراف برنج ایجاد کنید این کار به دم‌کشیدن سریع‌تر برنج کمک می‌کند. در نهایت می‌توانید با یک دم کنی درب قابلمه را بپوشانید.

نحوه‌ی صحیح آبکش کردن برنج عنبربو

در این روش ابتدا برنج را پاک می‌کنیم، سپس چند بار می‌شوییم. قابلمه را نصفه آب پر کرده و روی شعله قرار می‌دهیم، حرارت شعله را زیاد می‌کنیم تا آب جوش بیاید، فراموش نکنید در این فاصله‌بهتر است برنج را بخیسانید. پس از اینکه آب جوش آمد برنج را درون قابلمه ریخته‌و به مقدار لازم و متناسب میزان برنجی که استفاده کرده‌ایم نمک اضافه‌می‌کنیم. 6 الی 8 دقیقه اجازه می‌دهیم آب و برنج با هم قل بزند سپس با کفگیر چند دانه از برنج را برمی‌داریم اگر با فشار دست دانه برنج له شد زمان آبکشی کردن است اگر نه چند دقیقه دیگر باید صبر کنید. در آخرین مرحله برنج را آبکشی کنید. در آخر می‌توانید مقدار خیلی کمی آب و روغن به برنج اضافه‌کنید تا طعم مطبوع‌تری به آن ببخشید.

تفاوت برنج عنبربو با برنج چمپا

برنج شمالی که مانند برنج عنبربو از لحاظ شکل ظاهری کوتاه و توپر است چمپا نامیده‌می‌شود. برنج عنبربو نیز همان‌طورکه قبلا اشاره کردیم دانه ریز و چاق است؛ اما در شالیزارهای جنوب کشور کشت می‌گردد.

 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *